Nachtmode

Heb je er weleens bij stilgestaan dat we een derde van de dag in bed liggen? En denk je dan na over hoe je je voor de nacht kleedt? Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om 's nachts weinig tot niets te dragen. Best bijzonder, want ongemerkt transpireren we allemaal. Vocht dat in de dekens en in de matras terecht komt, plekken waar bovendien flink wat bacteriën en huisstofmijt broeien.

 

We hebben bij La Femme een uitgesproken liefde voor nachtmode. Wellicht omdat nachtkleding een beetje de vergeten hoek in de kledingbranche is, wellicht omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Nachtmode kan immers uitdagend, comfortabel, lekker warm of functioneel zijn. Wel of geen boord, knoopjes, mouwen of koord hebben. Die opties hebben we daarom allemaal.

Maar waarom is nachtkleding dan zo belangrijk?

Omdat het transpiratievocht simpelweg opneemt, in plaats van dat het in de matras en deken sijpelt.

En omdat het hierdoor positief kan bijdragen aan je slaapcomfort als je last hebt van bijvoorbeeld huidklachten of astma

Vooral als je overmatig transpireert, is nachtkleding een must. Kies dan voor microvezel.

Omdat nachtkleding wassen heel wat minder gedoe is dan je bed verschonen (wat eigenlijk wel vak er dan eens per twee weken mag gebeuren).

En omdat het je in hartje winter lekker warm houdt. Fijn hè.

In onze winkel in Zeist hebben we een assortiment aan nachtkleding dat goed blijft zitten en van natuurlijke materialen is gemaakt. Denk aan katoen, viscose, modal, zijde en wol. Maar… als je last hebt van overmatige transpiratie, denk dan niet dat nachtkleding van katoen het antwoord is. Die stof blijft nat en gaat smetten. Mensen die 's nachts veel zweten, kiezen beter voor nachtkleding van microvezel (polyester), omdat dit het vocht opneemt.

Eigenlijk is het 't handigst dat je even langskomt. Eventueel kun je een afspraak maken. Wist je dat we ook buiten winkeltijden beschikbaar voor je zijn? Bel ons even op en dan kijken we wat er mogelijk is.